Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 11.septembra plkst. 6.30 līdz 12.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 54 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 34 uz glābšanas darbiem un četri izsaukumi bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sausā zāle, sadzīves mantas, koks, riepas, zaru kaudzes, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, meža zemsedze, mikroautobuss, pirts, trīs neapsaimniekotas garāžas, šķūnis. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Gulbenes novada Stāmerienas pagastā, kur 217m2 platībā dega šķūnis un nojume. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 12.48 un plkst. 14.53 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakardien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama kādam makšķerniekam Madonas novada Praulienas pagastā – cilvēks makšķerējot no krasta bija iekritis upē, traumējis kāju un saviem spēkiem nespēja izkļūt no ūdens stāvo krastu un traumas dēļ. Izmantojot imobilizācijas dēli un glābšanas virvi, ugunsdzēsēji glābēji cilvēku nogādāja krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji vakardien Jelgavā atbrīvoja pusatvērtā loga ailē iesprūdušu kaķi, Liepājā atbrīvoja automašīnas motortelpā iesprūdušu kaķi, bet Gulbenē izcēla apmēram 3m dziļā akā iekritušu suni.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa