Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26.augusta plkst. 6.30 līdz 27.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 67 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu, 22 uz glābšanas darbiem un 15 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 17.32 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Daugavpilī, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju no daudzstāvu dzīvojamās ēkas balkona nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka uz daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas balkona bija degušas sadzīves mantas 2m2 platībā un, cenšoties dzēst liesmas saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Plkst. 19.00 VUGD saņēma izsaukumu uz Bausku, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas virtuvē deg gāzes balons un sadzīves mantas 5m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki, kuri bija cietuši ugunsgrēkā un tika nodoti NMPD mediķiem. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji nodzēsa liesmas, atdzesēja gāzes balonu, kam bija radusies noplūde, un iznesa to no telpām drošā attālumā. Plkst.19.52 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pirmdienas pēcpusdienā trīs Jelgavas daļas ugunsdzēsēji glābēji devās uz ikmēneša ūdenslīdēju praktiskajām nodarbībām Ozolnieku ezerā. Neilgi pēc ierašanās, kad ugunsdzēsēji glābēji gatavoja aprīkojumu un ģērbās hidrotērpos, viņi izdzirdēja palīgā saucienus. Pārlūkojot ūdenstilpni, apmēram 30 metru attālumā no krasta viņi ieraudzīja, ka slīkst divi cilvēki. Viens no viņiem jau bija bez spēka un ik pa brīdim pazuda zem ūdens. Divi ugunsdzēsēji glābēji metās ūdenī un peldēja līdz nelaimē nokļuvušajiem, savukārt trešais iemeta ūdenī glābšanas riņķi. Pie viena no slīkstošajiem vienlaicīgi piepeldēja ugunsdzēsējs glābējs un viens no iedzīvotājiem, kurš bija pamanījis nelaimi. Savukārt, otrs ugunsdzēsējs glābējs piepeldēja pie otra slīkstošā un peldus, turoties pie glābšanas riņķa, nogādāja viņu krastā. Abi izglābtie tika nodoti NMPD mediķiem. Kā vēlāk minēja izglābtie, viņi vēlējās aizpeldēt līdz ezera laipai un atpakaļ, bet atpakaļceļā pietrūka spēka un viens no viņiem sāka slīkt, savukārt otru bija pārņēmušas bailes un šoks par notiekošo.

VUGD aicina cilvēkus objektīvi izvērtēt savus spēkus un nepeldēt tālu no krasta!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa