Jaunumi

No 8. līdz 9.augustam, Liepājā, Beberliņu ūdenskrātuvē norisinājās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) organizētās starptautiskās glābēju un ūdenslīdēju sacensības, kurās sacentās piecas VUGD teritoriālo struktūrvienību komandas, kā arī ūdenslīdēju speciālās vienības komandas no Baltkrievijas, Lietuvas un Čehijas.

Sacensību pirmajā dienā komandas izpildīja divas glābšanas darbu disciplīnas uz ūdens, bet otrajā dienā sacentās zemūdens darbu disciplīnā. Kopvērtējumā labākos rezultātus uzrādīja ūdenslīdēju komanda no VUGD Kurzemes reģiona brigādes (KRB), otro vietu ieguva Lietuvas komanda, bet trešo vietu izcīnīja Baltkrievijas komanda.

Par labāko uzrādīto individuālo laiku disciplīnā "Glābšanas darbi uz ūdens" piemiņas zīmi saņēma Lietuvas komandas pārstāvis Jurgis Rumiancevas. Otro labāko rezultātu uzrādīja Baltkrievijas komandas dalībnieks Anatolijs Čislovs, bet trešo vietu individuālajā darbā saņēma lietuvietis Aleksas Baronas. Čehijas komanda, kas šajās sacensībās piedalījās pirmo reizi, ieguva 5.vietu.

Arī pagājušajā gadā sacensībās uzvarēja VUGD KRB komanda, otrajā vietā atstājot baltkrievus. Sacensības noris jau četrus gadus un to mērķis ir pilnveidot glābēju un ūdenslīdēju profesionālās iemaņas, popularizēt glābēju un ūdenslīdēju sportu, kā arī veicināt savstarpējo un starptautisko sadarbību.

VUGD pateicas visiem sacensību dalībniekiem un organizatoriem, kā arī sacensību atbalstītājiem un Liepājas pilsētas domei.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa