Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23.jūlija plkst. 6.30 līdz 24.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 41 izsaukumu – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem un septiņi izsaukumi bija maldinoši.

Vakardien plkst. 8.08 VUGD saņēma izsaukumu uz Toma ielu Rīgā, kur bija redzami melni dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no ēkas viena loga nāk dūmi un vienā no dzīvokļiem deg sadzīves mantas 1m2 platībā. izmantojot glābšanas masku, ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku. Līdztekus ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja trīs cilvēkus. Plkst. 9.39 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 20.16 tika saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Dricānu pagastu, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka deg divi šķūņi un ar spēcīgo vēju liesmas draud pārmesties uz pāris metrus attālumā esošo neapsaimniekoto ēku. Plkst. 23.26 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās likvidēt šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku, kura kopējā degšanas platība bija 215m2.

Naktī plkst. 00.35 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ludzas novadu, kur dega vieglā automašīna. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka automašīna deg pilnā 6m2 platībā un plkst. 1.45 ugunsgrēks tika likvidēts. Ugunsgrēkā cieta divi cilvēki, kuri tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koks, sausā zāle, šķelda, siena rullis, tvaika nosūcējs, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, ēkas balkona apšuvums, paklājs un gulta, divas vieglās automašīnas.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa