Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17.jūlija plkst. 6.30 līdz 18.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 39 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem un astoņus maldinājumus.

Plkst. 13.06 VUGD saņēma izsaukumus uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur no viena loga nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,2m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 13.45 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību, gatavojot vai sildot ēdienu un neatstāt ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības. Kā arī VUGD aicina uzstādīt mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par izveidojušos sadūmojumu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, velosipēds, vieglā automašīna, saimniecības ēka.

Plkst. 16.10 tika saņemts izsaukums uz Ķeguma novada Tomes pagastu, kur mežā sēņojot bija apmaldījušies divi cilvēki. Izmantojot ugunsdzēsības automašīnas skaņas signālu un, uzturot sakarus pa telefonu, cilvēkiem tika norādīt pareizais virziens izejai no meža.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa