Jaunumi

Rītdien, 26.jūnijā plkst. 9.00, Zaķusalā Rīgā, uz Daugavas upes notiks Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) organizētās praktiskās mācības uz ūdens.

Praktiskajās mācībās tiks inscenēta situācija, ka atpūtas kuģis ir sadūries ar kuteri, kā rezultātā vairāk cilvēki, kas atradās uz abiem peldlīdzekļiem ir cietuši un pārkrituši pār bortu. Līdztekus sadursmes rezultātā, kuģa un kutera korpusos ir radušās sūces un abi peldlīdzekļi dreifē Daugavas akvatorijā. Uz avārijas vietu tiek izsaukti ugunsdzēsēji glābēji, kuri veic cilvēku glābšanu un sniedz pirmo palīdzību izglābtajiem.

Šo praktisko mācību mērķis ir pārbaudīt ugunsdzēsēju glābēju iemaņas, kā arī trenēt veikt un vadīt glābšanas darbus ūdens akvatorijā. Uz mācību norises vietu dosies vairāki operatīvie transportlīdzekļi, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot operatīvās tehnikas pārvietošanos. VUGD atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un iespējamo uztraukumu!

 

Medijiem:Mācību norisi būs iespējams vērot klātienē, iepriekš piesakot savu dalību līdz 25.jūnija plkst. 15.00, rakstot uz e-pastu vugd.gov.lvinta.palkavniece 

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa