Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 25.aprīļa plkst. 6.30 līdz 26.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 131 izsaukumus – 96 uz ugunsgrēku dzēšanu un 18 uz glābšanas darbiem, bet 17 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 15.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Talsos, kur dega kūla 25m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. Plkst. 15.50 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 15.47 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Ķekavas novada Baložos, kur ugunsgrēks bija izcēlies piecstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvokļa virtuvē uz galda deg avīzes 0,50m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD darbiniekiem. Plkst. 16.12 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 22.56 VUGD saņēma izsaukumu uz Riebiņu novada Stabulnieku pagastu, kur dega neapdzīvota vienstāvu koka māja un divas saimniecības ēkas kopumā 220m2 platībā. Šorīt plkst. 03.55 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji kopumā steidzās dzēst 48 pērnās

zāles ugunsgrēkus, kā arī 16 meža ugunsgrēkiem.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, celms, dēļi uz ražošanas ēkas jumta, elektrolīnijas balsta stabs, saimniecības ēka, nojume un zaru kaudze, dārza māja un siltumnīca, malkas krāvums, lapas kanalizācijas notekā, skaidas, kūdra, nepieskatīts ugunskurs, dzīvojamās mājas jumts, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, mikroautobusa motortelpa, divi šķūņi, saimniecības ēka un pagraba jumts, divas vieglās automašīnas.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa