Jaunumi

Piektdien, 26.aprīlī, plkst. 10.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Jelgavas daļā notiks erudīcijas konkursa „Vides aizsardzība un mēs” fināls, kurā sacentīsies Jelgavas Tehnoloģiju vidusskolas 7.B. klase, Jelgavas Spīdolas Valsts ģimnāzijas 7. komercklase un Jelgavas Valsts ģimnāzijas 8.M klase. 

Konkursa finālā komandām būs jāveic teorētiski un praktiski uzdevumi, kuru mērķis ir noskaidrot komandu, kas ir zinošākā vides aizsardzības un ugunsdrošības jomā.

Konkurss notiek Interreg V-A Latvijas - Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. - 2020. gadam projekta "Vides risku pārvaldības resursu pilnveidošana pierobežas reģionā, lai efektīvi veiktu vides aizsardzības pasākumus" (DERMR, LLI-232) (turpmāk – Projekts) ietvaros. Tā īstenošanu nodrošina biedrība “Attīstība. Izglītība. Izaugsme.”.

Erudīcijas konkurss norisinājās divās kārtās. Pirmajā no kārtām  Jelgavas izglītības iestāžu 7.-8.klašu skolēni tika aicināti iesniegt radošo darbu par tēmu “Kūlas ugunsgrēks”.

Konkursa mērķis ir veidot skolēnu izpratni par vides aizsardzības jautājumiem, īpaši uzsverot kūlas dedzināšanas postošo ietekmi uz apkārtējo vidi, kā arī sekmēt skolēnu iesaistīšanos vides aizsardzībā ikdienā.

Projekta mērķis ir pilnveidot vides risku pārvaldības sistēmu Latvijas un Lietuvas pierobežas reģionā, lai nodrošinātu efektīvus vides aizsardzības pasākumus.

Eiropas Reģionālās attīstības fonda Interreg Latvijas – Lietuvas programmas 2014. – 2020.gadam mērķis ir sekmēt programmas reģionu ilgtspējīgu sociālekonomisko attīstību, palīdzot tos padarīt konkurētspējīgākus un pievilcīgākus dzīvošanai, uzņēmējdarbībai un tūrismam. Vairāk par programmu: www.latlit.eu un www.europa.eu.

Projekta realizācijas laiks: 2017.gada 1.aprīlis līdz 2019.gada 30.septembris (30 mēneši).

Projekta budžets: 1 160 320 EUR (VUGD budžeta daļa - 358 295 EUR, ES līdzfinansējums - 304 550 EUR)

 

Par šī raksta saturu pilnībā atbild Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un tas nekādos apstākļos nav uzskatāms par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.

 

Plašākai informācijai:

Viktorija Gribuste

VUGD Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore

Tel. 29468106, vugd.gov.lvviktorija.gribuste

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa