Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23.aprīļa plkst. 6.30 līdz 24.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 130 izsaukumus – 97 uz ugunsgrēku dzēšanu un 22 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 13.08 VUGD saņēma izsaukumu uz Vecumnieku novada Valles pagastu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega kūla. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka dzelzceļa malā deg pērnā zāle un meža zemsedze 19 hektāru plātībā. Īsi pēc pusnakts, plkst. 00.02, šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 18.53 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Nīcas novada Nīcas pagastā, kur dega meža zemsedze piecu hektāru platībā. Plkst. 21.38 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji kopumā steidzās dzēst 46 pērnās zāles ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija vairāk nekā 88 hektāri.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, gulta divstāvu dzīvojamā mājā, kuģa konteinera siltinājums, žogs un sadzīves mantas, ražošanas iekārta, trīs dārza mājas, traktors un siena ruļļi, dzīvojamie vagoni, četras vieglās automašīnas.

VUGD aicina: ievērojiet piesardzību, sakopjot dārzus, piemājas teritorijas un dedzinot ugunskurus! Pārliecinieties par drošību, lai ugunskura liesmas un dzirksteles neizraisa pērnās zāles aizdegšanos vai citu ugunsnelaimi!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa