Jaunumi

Aicinot skolēnus papildināt savas zināšanas drošības jautājumos, Iekšlietu ministrija organizē konkursu „Esi drošs – neesi pārdrošs” Latvijas skolu 7.-8. klašu skolēniem. Galvenā balva konkursa uzvarētājiem būs iespēja izbaudīt ūdens priekus Līvu Akvaparkā.

Skolēni sacentīsies par titulu „Visdrošākā klase – 2019”, parādot savas zināšanas ugunsdrošībā, pirmās palīdzības sniegšanā, drošībā uz ūdens, kā arī uz ielas un mājās.

Konkursu organizē Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Valsts policiju, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, A/S „Gaso”, Līvu Akvaparku, A/S „Sadales tīkls”, VAS "Latvijas dzelzceļš".

Katra skola konkursam var pieteikt vienu komandu no 7. klases un vienu no 8. klases. Klases komandu piesaka atsūtot savu pieteikumu kopā ar atbildēm uz 1.kārtas jautājumiem un izstrādātu ideju projektu uz e‑pastu iem.gov.lvkonkurss ne vēlāk kā līdz 2019. gada 25. aprīlim.

20 labākās komandas iekļūs finālā, kur komandām būs jāparāda savas prasmes pareizi rīkoties dažādās bīstamās situācijās. Katras skolas komandai, kura iekļūs finālā, būs arī jāprezentē savs ideju projekts.

Jautājumus par konkursa norisi varat uzdot e-pastā iem.gov.lvkonkurss.

Konkursa nolikums un 1. kārtas jautājumi atrodami Iekšlietu ministrijas mājaslapā: http://www.iem.gov.lv/lat/aktualitates/informacija_medijiem/?doc=4161

 

Sagatavoja: