Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 9.aprīļa plkst. 6.30 līdz 10.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 57  izsaukumus – 40 uz ugunsgrēku dzēšanu un septiņus uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinoši.

Plkst. 15.42 VUGD saņēma izsaukumu uz Valmieru, kur no dzīvojamās mājas pagraba nāca spēcīgi dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas pagrabā dega sadzīves mantas 10m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās, no ēkas saviem spēkiem evakuējās četri cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 16.55 ugunsgrēks tika likvidēts.

Salīdzinot ar aizvadītajām dienām, vakar laikapstākļu ietekmē būtiski samazinājās kūlas ugunsgrēku skaits – dzēsti 14 pērnās zāles ugunsgrēki, kuru kopējā degšanas platība bija nedaudz virs 8 hektāriem. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var tikt piemērots administratīvais sods.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, zaru kaudze, siena rullis, meža zemsedze, riepas, sodrēji ēkas dūmvadā, piecas saimniecības ēkas.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa