Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8.aprīļa plkst. 6.30 līdz 9.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 100  izsaukumus – 74 uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinoši.

Šorīt plkst. 07.34 VUGD saņēma informāciju, ka Dobelē daudzstāvu dzīvojamā mājā jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem deg sadzīves mantas 5m2 platībā. Dzīvoklī tika atrasts viens bojāgājušais. Šobrīd ugunsdzēsēji glābēji turpina darbu notikuma vietā. Ugunsgrēka iemeslus noskaidros Valsts policija. Dzīvoklī diemžēl nebija uzstādīts dūmu detektors, kas ar skaņas signāla palīdzību savlaicīgi būtu brīdinājis par ugunsgrēka izcelšanos un iespējams izglābis cilvēka dzīvību.

Vakardien plkst. 16.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Gulbeni, kur no dzīvojamās mājas bija redzami dūmi un degšana ar atklātu liesmu. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg ēkas pirmā stāva dzīvoklis. Izmantojot glābšanas maskas, ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas otrā stāva izglāba četrus cilvēkus, no kuriem divi bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem bija evakuējušies četri cilvēki. Plkst. 17.43 ugunsgrēks tika likvidēts un tā degšanas platība bija 15m2.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, riepas, meža zemsedze, zaru kaudze, celmi un kūdra, siena ruļļi, sodrēji trīs ēku dūmvados, sadzīves mantas, kokmateriāli, siltumnīca, mikroautobuss, divas saimniecības ēkas, dārza māja, neapsaimniekota ēka un divi šķūņi.

Aizvadītajā diennaktī kopumā tika reģistrēti 44 kūlas ugunsgrēki. Platības ziņā lielākais kūlas ugunsgrēks vakardien bija izcēlies Rēzeknes novada Ozolaines pagastā, kur pērnā zāle dega 8 hektāru platībā. Visticamāk, ka tieši kūlas degšanas rezultātā Aknīstes novadā aizdegās arī šķūnis 8m2 platībā, bet Tukuma novadā aizdegās šķūnis 72m2 platībā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa