Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 7.marta plkst. 6.30 līdz 8.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu un 21 uz glābšanas darbiem, bet astoņi  izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 14.58 VUGD saņēma izsaukumu uz Salas novada Salas pagastu, kur dzīvojamās mājas vienā no dzīvokļiem bija jūtami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no trīsstāvu ēkas pirmā stāva logiem redzama atklāta liesma un kāpņu telpā izveidojies spēcīgs piedūmojums. Izmantojot glābšanas maskas, ugunsdzēsēji glābēji izglāba divus cilvēkus. Plkst. 16.26 ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 10m2 platībā dega virtuve.

Plkst. 22.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz daudzstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem dega dīvāns 2m2 platībā un pirms VUGD ierašanās iedzīvotāji mēģināja nodzēst to saviem spēkiem – dzīvoklī esošais cilvēks mēģināja nodzēst ugunsgrēku ar ūdeni un palīgā steidzās kaimiņš ar ugunsdzēsības aparātiem. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 23.13 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kokogles, sodrēji trīs ēku dūmvados, mikroautobuss, šķūnis un dārza māja.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa