Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 2.februāra plkst. 6.30 līdz 4.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 70 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēkiem un 33 uz glābšanas darbiem, bet 13  no izsaukumiem bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 4.52 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Tukuma novadu, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja 90m2 platībā un tai ir iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst. 10.41 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, skaidas, papīri, elektrības vadi, sadzīves mantas, galds, elektrības stabs, divas cepeškrāsnis, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji deviņu ēku dūmvados, divas garāžas, vieglā automašīna, dzīvojamais vagoniņš,  saimniecības ēka, dzīvojamā māja

Šogad ugunsdzēsēji glābēji dzēsuši jau vairāk nekā 100 ugunsgrēkus, kuros dega sodrēji ēku dūmvados. VUGD atgādina, ka netīrīts skurstenis ir ugunsbīstams, jo sadegot jebkuram cietajam kurināmajam, uz skursteņa iekšējās virsmas veidojas kvēpu, sodrēju un darvas nosēdumi, kas, laikus nenotīrīti, labākajā gadījumā samazina apkures ierīces darbības efektivitāti, bet sliktākajā – var izraisīt intensīvu šo produktu degšanu. VUGD aicina visas apkures sezonas laikā regulāri pārbaudīt apkures ierīču stāvokli un uzstādīt dūmu detektorus!

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa