Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 6.decembra plkst. 6.30 līdz 7.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 46 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet 12 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 22.53 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka augšējā stāva dzīvoklī deg dīvāns un sadzīves mantas 10m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba trīs cilvēkus, bet vēl vienu evakuēja. Trīs izglābtie cilvēki nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 23.59 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, meža zemsedze un kūdra, sadzīves mantas, elektrības rozete, elektrības stabs, elektroinstalācija un siena, vieglā automašīna, starpstāvu pārsegums dzīvojamā mājā, pirts starpsiena, neapsaimniekota ēka ar sienu, divstāvu jaunbūve un šķūnis.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, vakar ugunsdzēsēji glābēji Bezdelīgu ielā Rīgā atbrīvoja dzīvojamās mājās dūmvadā iestrēgušu kaķi un nodeva saimniekam.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa