Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 28.novembra plkst. 6.30 līdz 29.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji divu ēku dūmvados, malka, koks, šķūnis, pirts, divas dārza mājas un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Aleksandra ielā Tukumā, kur ar atklātu liesmu dega vienstāvu dzīvojamās mājas jumts 70m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās divi cilvēki. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 23.27, bet plkst. 3.03 ugunsgrēks likvidēts.

Vakar saņemts izsaukums uz Rēzeknes novada Ilzeskalna pagastu, kur ezerā slīka cilvēks. Sākotnējo informāciju par notikušo saņēmām no A/S "Sadales tīkls" darbiniekiem, kuri bija braukuši garām notikuma vietai, ieraudzījuši slīkstošo cilvēku un izsauca ugunsdzēsējus glābējus. Līdz VUGD ierašanās brīdim, A/s "Sadales tīkls" darbinieki, izmantojot pieejamos līdzekļus, turēja slīkstošo cilvēku virs ūdens. Ierodoties, ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot glābšanas dēli, piekļuva cilvēkam un viņu izglāba. Kā izrādījās, cietušais cilvēks bija devies makšķerēt uz apmēram 2,5cm plāna ledus un ielūzis.

Neskatoties uz to, ka pamazām uz ūdenstilpēm veidojas neliela ledus kārta, aicinām nerīkoties pārgalvīgi un nedoties uz ledus!

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Kalnciema ielā Rīgā neapsaimniekotas ēkas pirmajā stāvā notvēra jenotsuni un nogādāja veterinārajā klīnikā, bet Ozolnieku novada Cenu pagastā no ūdenstilpes krastā nogādāja ledū ielūzušu suni.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa