Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 9.oktobra plkst. 6.30 līdz 10.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus, no kuriem 19 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 8.04 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Saulkrastu novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg dārza māja un blakus esošās sadzīves mantas 150m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 19.42.

Plkst. 21.36 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu māju Salaspilī, kur bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka kādā no dzīvokļiem deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,3m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no dzīvokļa saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 21.57 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, dēļu kaudze, skaidas, divas vieglās automašīnas, divas kravas automašīnas, divi šķūņi, neapsaimniekota ēka, sodrēji ēkas dūmvadā un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa