Jaunumi

Otrdien, 10. oktobrī, Ministru kabinets atbalstīja līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”, lai valsts iestādēm segtu izdevumus, kas radušies saistībā ar šovasar notikušajiem plašajiem meža un purva ugunsgrēkiem Talsu novada Valdgales pagastā un Mazsalacas novada Ramatas pagastā.

Kopumā šim mērķim atvēlēti 359 794 euro, kas tiks piešķirti ugunsgrēku likvidēšanas darbos iesaistītajām institūcijām: Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centram; Valsts vides dienestam; Valsts meža dienestam; Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam; Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam un Valsts robežsardzei.

Lielākie izdevumi šovasar, dzēšot plaša mēroga ugunsgrēkus, bija radušies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, kam piešķirti 148 386 euro un Valsts meža dienestam, kam piešķirti 126 180 euro.

Jāatgādina, ka 2018.gada jūnija, jūlija un augusta mēneši bija vieni no siltākajiem meteoroloģisko novērojumu vēsturē, kā arī tie bija vieni no sausākajiem pēdējos gados. Lielā mērā sausuma ietekmē šovasar lielā platībā dega vairāki lieli meža un kūdras ugunsgrēki. Ugunsgrēks Talsu novada Valdgales pagastā un Ventspils novada Puzes pagastā tika dzēsts 23 dienas, savukārt ugunsgrēks Mazsalacas novada Ramatas pagastā dzēšanas darbi norisinājās piecu dienu garumā.

Sagatavoja: Iekšlietu ministrija