Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 10.aprīļa plkst. 6.30 līdz 11.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 63 izsaukumus – 43 uz ugunsgrēku dzēšanu, tostarp 21 uz kūlas ugunsgrēkiem, un 12 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinoši.

Šogad reģistrēti 1406 pērnās zāles ugunsgrēki, no kuriem 21 dzēsts aizvadītajā diennaktī. Visticamāk, ka tieši kūlas degšanas rezultātā, vakardien Bauskas novadā nodega šķūņa ēka – degot kūlai 0,8 hektāru platībā, nodega šķūnis 180m2 platībā. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana nevar būt kontrolēta – vēja un citu apstākļu ietekmē, degšanas virziens var mainīties un liesmas var strauji izplatīties un pārmesties uz ēkām. VUGD aicina iedzīvotājus sakopt sev piederošās teritorijas bez kūlas dedzināšanas un gadījumos, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks – nekavējoties zvanīt VUGD uz tālruni 112!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, meža zemsedze, būvgruži, elektrības stabs, elektrības transformators, elektrības rozete, divi dīvāni, sodrēji 3 ēku dūmvados, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, divas vieglās automašīnas, ēkas jumta siltinājums, dzīvojamā māja.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa