Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 16.marta plkst. 6.30 līdz 18.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 91 izsaukumus – 34 uz ugunsgrēku dzēšanu un 43 uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 8.47 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Gulbenē, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā bija izveidojies piedūmojums. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem deg gulta un paklājs 1m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 9.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šonakt plkst. 00.24 VUGD saņēma izsaukumu uz Vecpiebalgas novada Inešu pagastā, kur ēkas jumtā bija pamanītas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg angāra tipa ēka 1000m2 platībā. Ar atklātu liesmu dega ēkas iekšpuse un jumts, kā arī apkārtnē bija izveidojies spēcīgs piedūmojums. No liesmu neskartās ēkas daļas tika evakuēti mājlopi. Plkst. 3.26 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūdra un meža zemsedze, sadzīves mantas, matracis, elektriskais sildītājs, sodrēji ēku dūmvados, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, saimniecības ēka, pirts.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa