Jaunumi

Ceturtdien, plkst. 10:01, VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavā, Aviācijas ielā, ir izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka daļa no industriālas ēkas, kurā izvietotas ražotnes un noliktavas, deg ar atklātu liesmu. Ņemot vērā to, ka liesmas draudēja izplatīties, uz notikuma vietu devās 27 ugunsdzēsēji glābēji ar astoņām autocisternām un vienu autokāpni.

Cilvēki no degošās ēkas bija evakuējušies pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās. Pēc palīdzības pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem vērsās četri cilvēki.

Plkst. 13:24 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās ierobežot liesmu izplatīšanos. Ēkā, kuras kopējā platība ir 30 000m2, ugunsgrēks izplatījās 1600 m2 platībā. Šobrīd notikuma vietā turpinās konstrukciju jaukšanas un liešanas darbi, lai pilnībā nodzēstu visas gruzdošās vietas.

Notikuma vietā ir izveidots ugunsgrēka dzēšanas vadības štābs, kurā iesaistījās industriālā parka pārvaldītājs, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centra, Valsts vides dienesta, Jelgavas pašvaldības policijas un A/S „Gaso” pārstāvji.

 Dzēšanas darbos ir iesaistīti ugunsdzēsēji glābēji no Jelgavas, Elejas, Kalnciema, Dobeles, Olaines un Rīgas.

Notikušā iemeslus noskaidros Valsts policija.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa