Jaunumi

Šodien, 26.februārī plkst. 10.00, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) rīko praktiskās ugunsdzēsības mācības SIA “Jūrmalas Liedags” tirdzniecības centra telpās (Ventspils šoseja 32, Jūrmalā).

Mācībās tiks inscenēta situācija, ka tirdzniecības centra trešā stāva aktu zālē ir izcēlies ugunsgrēks un liesmas ar dūmiem strauji izplatās. Līdz ugunsdzēsēju glābēju ierašanās brīdim sadūmojums ir izplaties pa daļu no ēkas un centra darbinieki ir veikuši daļēju cilvēku evakuāciju, tomēr vēl vairāki cilvēki atrodas ēkā un caur logiem sauc pēc palīdzības. 

Šo praktisko mācību mērķis ir pārbaudīt ugunsdzēsēju glābēju iemaņas, kā arī praktizēt veikt un vadīt ugunsgrēku dzēšanu un glābšanas darbu veikšanu. Mācību ietvaros tirdzniecības centra darbība netiks traucēta.

Uz mācību norises vietu operatīvie transportlīdzekļi dosies kā uz īstu izsaukumu, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot uz ielām pārvietojoties operatīvo tehniku ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem. Bet, lai imitētu sadūmojumu un ugunsgrēku,  mācību ietvaros tiks izmantots dūmu ģenerators. VUGD jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem un par to, ja kādam šīs mācības radīs nepamatotu uztraukumu.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa