Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 23.februāra plkst. 6.30 līdz 25.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 89 izsaukumus – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu, tostarp 11 uz kūlas ugunsgrēkiem, 32 uz glābšanas darbiem, bet 11 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 10.37 tika saņemts izsaukums uz Bauskas novadu, kur dega vieglā automašīna. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka vieglā automašīna deg 5m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 11.37 ugunsgrēks likvidēts.

Naktī uz svētdienu plkst. 2.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ropažu novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamā māja 90m2 platībā un tai iebrucis jumts. Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. Plkst. 5.21 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šogad ugunsnelaimēs bojāgājuši jau 26 cilvēki! VUGD statistika liecina, ka vairumā gadījumu šīs traģiskās ugunsnelaimes saistāms tieši ar cilvēku neapdomību, nezināšanu vai pārgalvību, piemēram, neuzmanīgu smēķēšanu telpās. VUGD aicina iedzīvotājus neatlikt rūpes par savu drošību uz citu dienu un jau šodien uzstādīt mājoklī dūmu detektoru!

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kūla, tvaika nosūcējs, sadzīves mantas, zaru kaudze, malka, elektrības sadales skapis, dzīvžogs, sodrēji astoņu ēku dūmvados, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, piecas vieglās automašīnas, vasarnīca, divas pirtis, katlu māja, divas neapsaimniekotas ēkas, saimniecības ēka un trīs dzīvojamās mājas.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa