Jaunumi

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) Latvijas prezidentūras Baltijas jūras valstu padomē (BJVP) ietvaros organizē eksperta līmeņa sanāksmi Baltijas jūras valstu reģiona civilās aizsardzības jomas pārstāvjiem, kas noritēs no š.g. 21. līdz 22. februārim Rīgā, viesnīcā “Avalon”, 13. janvāra ielā 19.

Sanāksmi atklās VUGD priekšnieka vietnieks Intars Zitāns, piedalīsies civilās aizsardzības institūciju pārstāvji no 11 Baltijas jūras reģiona valstīm. Sanāksmes laikā eksperti pārrunās BJVP Civilās aizsardzības tīkla Kopīgā rīcības plāna ieviešanas gaitu. VUGD pārstāvji prezentēs Eiropas Risku mazināšanas forumā vadītās diskusijas rezultātus un apspriedīs turpmāko sadarbību pie Sendai ietvarpgrogrammas katastrofu risku mazināšanā, kas ir viena no Kopīgā rīcības plāna prioritātēm. Tiks pārrunāts VUGD organizētais seminārs par sabiedrības drošību Baltijas jūras reģionā un Dānijas prezidentūras ietvaros tālāk plānotie pasākumi Baltijas Līderības Programmas ietvaros. Kā arī tiks prezentēti projektu HAZARD un EVAPREM rezultāti.

BJVP dibināta 1992.gada 5.-6. martā Kopenhāgenā un ir vispārējs politisks reģiona starpvaldību sadarbības forums un to veido 11 Baltijas jūras reģiona valstis – Zviedrija, Somija, Igaunija, Latvija, Lietuva, Vācija, Polija, Dānija, Norvēģija, Īslande un Krievija, kā arī Eiropas Komisija.

Sagatavoja: Eiropas lietu un starptautiskās sadarbības nodaļa