Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 16.februāra plkst. 6.30 līdz 18.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 70 izsaukumus – 23 uz ugunsgrēku dzēšanu un 30 uz glābšanas darbiem, bet 17 izsaukumi bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 22.46 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur kaimiņi informēja, ka redz, ka pretējās mājas logā kaut kas deg. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ir jūtams neliels sadūmojums un vienā no ēkas dzīvokļiem 4m2 platībā deg sadzīves mēbeles un mantas. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja deviņus cilvēkus, bet no sadūmotajām telpām izglāba vienu cilvēku, suni un kaķi. Izglābtais cilvēks tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 00.15 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 16.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Ilūkstes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu koka ēka un vēja ietekmē liesmas apņēmušas arī pāris metrus attālumā esošo pagrabu. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 20.34 ugunsgrēks tika likvidēts un tā degšanas platība bija 120m2.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, sadzīves priekšmeti, dēļu kaudze, dīvāns, piekaramie griesti, sodrēji deviņu ēku dūmvados, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, vieglā automašīna, dzīvojamās mājas istaba, dzīvojamā mājas fasāde ar durvīm un ledusskapi, dārza māja, pirts, vasarnīca, šķūnis,

Svētdien VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā uz ezera ir redzama makšķerēšanas kaste un, iespējams, ir ielūzis cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji kopā ar pašvaldības policijas glābējiem apsekoja potenciālo ielūšanas vietu un apmēram 300metru attālumā no krasta atrada noslīkušo cilvēku, kuru  nogādāja krastā. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju būt atbildīgam par savu veselību un dzīvību – neriskēt un nekāpt uz ledus!

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja Rīgā starp dzīvojamās mājas sienas plastmasas dēļu apšuvuma iestrēgušu kaķi, bet Saldū nocēla uz upes ledus esošu bruņurupuci.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa