Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14.februāra plkst. 6.30 līdz 15.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 31 izsaukumu – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu un 20 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 20.56 VUGD saņēma izsaukumu uz Brīvības ielu Rīgā, kur trīsstāvu ēkā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties konstatēts, ka bija aizdegusies skatuves drapērija, kuru pirms VUGD ierašanās darbinieki nodzēsa saviem spēkiem, izmantojot ugunsdzēsības aparātus. Ugunsdzēsēji glābēji pārbaudīja telpas un izvēdināja sadūmojumu. Pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vērsās pieci cilvēki, kuri pēc mediķu apskates no hospitalizācijas atteicās. Plkst. 21.58 ugunsdzēsēji glābēji darbu pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektroinstalācija, sodrēji četru ēku dūmvados, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens un divas vieglās automašīnas.

Vakardien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama Ķīšezerā Rīgā, kur cilvēks atradās uz ledus un saviem spēkiem nespēja nokļūt krastā, jo bija traumējis kādu. Izmantojot glābšanas dēli, ugunsdzēsēji glābēji cilvēku nogādāja krastā un nodeva NMPD mediķiem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa