Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 9.februāra plkst. 6.30 līdz 11.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 81 izsaukumu – 27 uz ugunsgrēkiem un 36 uz glābšanas darbiem, bet 18  no izsaukumiem bija maldinājumi.

Naktī uz svētdienu plkst. 2.45 VUGD saņēma izsaukumu uz Aleksandra Čaka ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamās mājas jumts un bēniņi. Plkst. 4.58 šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku izdevās likvidēt un tā degšanas platība bija 60m2.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, loga rāmis, grils, sadzīves mantas, dīvāns, sodrēji 12 ēku dūmvados, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, četras vieglās automašīnas, šķūnis ar malku, saimniecības ēka ar nojumi, divas pirtis, dārza māja.

Sestdien plkst. 14.34 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Sarkandaugavas upi Rīgā, kur kā liecināja sākotnējā informācija, ledū bija ielūzis cilvēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka četri cilvēki bija ielūzuši ledū, bet trīs no viņiem saviem spēkiem bija jau izkļuvuši krastā. Izmantojot glābšanas dēli, ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu ledū ielūzušu cilvēku, kurš atradās apmēram 30 metrus no krasta un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

VUGD atgādina – uz ledus atrasties ir ļoti bīstami! Vizuāli novērtēts ledus biezums ne vienmēr ir noteicošais faktors drošībai uz ledus, jo biežās laika apstākļu maiņas, mijoties salam ar atkusni, ledus izturību mazina. VUGD aicina iedzīvotājus neaizmirst ikdienā par drošību – nedoties pašiem uz ledus un pārrunāt ar bērniem drošības jautājumus. Šogad no ūdens izcelti jau pieci noslīkuši cilvēki! Ja redzat, ka cilvēks ir ielūzis ledū, nekavējoties zvaniet glābšanas dienestam pa tālruni 112.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa