Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 31.janvāra plkst. 6.30 līdz 1.februāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēkiem un 18 uz glābšanas darbiem, bet astoņi  no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakardien plkst. 9.06 tika saņemts izsaukums uz Daugavgrīvas ielu Rīgā, kur no daudzstāvu ēkas logiem redzami dūmi un ēkā, iespējams, atrodas cilvēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu neapsaimniekotas ēkas pirmajā stāvā deg dzīvoklis un koridors 30m2 platībā. No piedūmotās ēkas ugunsdzēsēji glābēji izglāba divus cilvēkus. Plkst. 10.57 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 10.44 VUGD saņēma izsaukumu uz Rēzeknes novadu, kur no dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega atkritumi 1m2 platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Ugunsgrēkā gāja bojā astoņi kaķi. Plkst. 11.29 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 23.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz ugunsgrēku Jēkabpilī, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā,  ugunsdzēsēji glābēji redzēja, kā pa vienu no ēkas logiem tiek vilkts ārā cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji nekavējoties iekļuva sadūmotajā ēkā un pa logu izglāba vēl trīs cilvēkus. Pārbaudot dzīvokli, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvokļa virtuvē dega mantas, kuras bija noliktas netālu no krāsns, 6m2 platībā. Kopumā ugunsgrēkā tika izglābti četri cilvēki, bet cieta pieci, jo kaimiņš, kurš izglāba vienu no cilvēkiem, guva traumu. Plkst. 1.44 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD aicina ievērot piesardzību, ekspluatējot apkures iekārtas un ierīces – nepārkuriniet krāsnis, nenovietojiet degtspējīgus materiālus apkures iekārtu tuvumā un nežāvējiet apģērbu, apavus un citus degtspējīgus materiālus tieši uz apkures ierīcēm.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, sodrēji četru ēku dūmvados, ārdurvis, krāsošanas kamera, vieglā automašīna, traktors, dārza māja, garāža, kūts, divas neapsaimniekotas ēkas un vasarnīca.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa