Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15. janvāra plkst. 6.30 līdz 16. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 31 izsaukumus – deviņi uz ugunsgrēkiem un 16 uz glābšanas darbiem, bet seši  no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 13.59 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz  izsaukumu Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamās mājas kāpņu telpā bija jūtama deguma smaka. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vienā no dzīvokļiem deg sadzīves mantas 7m2 platībā. Degošā dzīvokļa tālākajā istabā tika atrasts cilvēks, kurš bija gājis bojā. Plkst. 14.58 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina: lai izvairītos no traģiskām ugunsnelaimēm, uzstādiet mājoklī dūmu detektoru! Tā ir neliela ierīce, kas piestiprināma pie griestiem un ar spalgu skaņas signālu ziņo par mājoklī radušos sadūmojumu.

Plkst. 21.22 VUGD saņēma izsaukumu dzīvojamo māju Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies apkures katla telpā. Notikuma vietā dega papīri 0,5m2 platībā. No piedūmotās telpas, izmantojot glābšanas masku, tika izglābts cilvēks. Plkst. 21.59 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar Rīgā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpes izcēla vienu noslīkušu cilvēku.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, kravas automašīnas riepa, trīs gadījumos – bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, elektrības vadi, sodrēji dūmvadā un divos gadījumos arī ēkas jumts.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa