Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14. janvāra plkst. 6.30 līdz 15. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 35 izsaukumus – deviņi uz ugunsgrēkiem un 20 uz glābšanas darbiem, bet četri  no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 08.26 VUGD saņēma informāciju, ka Tukumā dzīvojamajai mājai deg bēniņi. Ierodoties notikuma vietā Tukuma ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka no ēkas otrā stāva nāk liesmas. Nekavējoties tika uzsākta degošās mājas pārmeklēšana un dzēšanas darbi. Blakus ēkas dzīvoklī atradās divi cilvēki, kas vēl pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās bija evakuējušies no degošā dzīvokļa. Viņi tika nodoti mediķiem. Kopējā degšanas platība bija 30m2. Dzēšanas darbi noslēdzās plkst. 10.54.

Plkst. 16.32 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Vecumnieku novadā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka gruzd dīvāns 3m2 platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, elektrības vadi, sodrēji un sadzīves mantas.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa