Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 3.janvāra plkst. 6.30 līdz 4.janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 40 izsaukumus – 12 uz ugunsgrēkiem un 24 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 15.27 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no ēkas dzīvokļiem notiek intensīva degšana. Ugunsdzēsēji glābēji no ēkas izglāba piecus cilvēkus, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, un izglābti tika arī divi mājdzīvnieki, bet pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās 20 cilvēki. Plkst. 18.23 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts un tajā 50m2 platībā dega dzīvoklis un starpstāvu pārsegums. Šobrīd ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības pagarinātājs, koks, sodrēji četru ēku dūmvados, virtuves plaukts, trīs vieglās automašīnas, ēkas grīda un dzīvojamā māja.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa