Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 3.decembra plkst. 6.30 līdz 4.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 36 izsaukumus – 13 uz ugunsgrēku dzēšanu, 15 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 20.06 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Dobeles novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu mūra ēka 100m2 platībā un pie mājas piebūvēta siltumnīca 10m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 2.27 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, palodze, elektroinstalācija, elektrības vadi, ledusskapis, sadzīves mantas, siena un starpstāvu pārsegums, vieglā automašīna, dārza māja, dzīvojamā māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. 

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Auces novada Vecauces pagastā izcēla akā iekritušu stirnu un palaida brīvībā.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa