Jaunumi

No 21.novembra līdz 23.novembrim Romā, Itālijā norisināsies Eiropas Katastrofas riska mazināšanas forums, kurā piedalīsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks pulkvežleitnants Mārtiņš Baltmanis un VUGD Civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieks pulkvežleitnants Ivars Nakurts.

Foruma laikā norisināsies vairākas darba sesijas par katastrofas riska mazināšanas jautājumiem, piemēram, lai risinātu pilsētvides problēmas, nodrošinātu kultūras mantojuma aizsardzību, tehnoloģiju pielietojuma un izmantošanas iespējas, dzimumu līdztiesības aspekti katastrofas riska mazināšanas kontekstā, cilvēku izraisītie riski u.c. jautājumi. Arī VUGD pārstāvji organizēs un vadīs vienu no darba sesijām, kurā paredzēts apvienot Baltijas jūras reģiona valstu dalībniekus, lai diskutētu par reģionālo pieeju katastrofas zaudējumu datu reģistrēšanā, dažādo valstu pieeju katastrofas riska mazināšanas stratēģijas plānošanā (to noteiktie mērķi un indikatori), kā arī dalītos pieredzē un zināšanās, lai noteiktu kopējos interešu jautājumus sadarbības veicināšanai. Sesiju atklās Apvienoto Nāciju Organizāciju Katastrofas riska mazināšanas ģenerālsekretariāta īpašā pārstāve Mami Mizutori.

Šī Eiropas Katastrofas riska mazināšanas foruma galvenais mērķis ir apspriest aktuālos jautājumus (sasniegumus un izaicinājumus) Eiropas reģionā, globālo mērķu un prioritāro rīcību īstenošanā. Forumā piedalīsies augsta līmeņa pārstāvji (valstu augstākās amatpersonas un starptautisko organizāciju līderi), eksperti no valsts institūcijām, privātā sektora, akadēmiskās vides, nevalstiskajām organizācijām no 55 Eiropas reģiona valstīm.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa