Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14.novembra plkst. 6.30 līdz 15.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 28 izsaukumus – astoņus uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt plkst. 4.47 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Pasta ielu Bauskā, kur deg šķūnīši. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu 100m2 platībā deg šķūnīši, kuros iekšā atrodas malka un pastāv uguns izplatīšanās draudi uz blakus esošo dzīvojamo māju.  No tuvumā esošās mājas tika evakuēti 25 iedzīvotāji, jo ēkā pastāvēja sadūmojums, bet pēc aptuveni stundas cilvēki varēja atgriezties savos mājokļos. Ugunsdzēsējiem glābējiem no liesmām izdevās nosargāt blakus esošo māju un plkst. 6.22 ugunsgrēka izplatība tika ierobežota. Šobrīd turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, sadzīves mantas, neapsaimniekotas ēkas grīda un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, vakar ugunsdzēsēji glābēji Limbažu novada Skultes pagastā atbrīvoja šķūņa sienā iestrēgušu lapsu.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa