Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 10.novembra plkst. 6.30 līdz 12.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 88 izsaukumus, no kuriem 41 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 28 uz glābšanas darbiem, bet 19 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 18.25 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz kādu dzīvojamo māju Jēkabpilī. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka dzīvojamā mājā deg iekštelpas un sadzīves mantas 50m2 platībā. No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 20.17 ugunsgrēks likvidēts.

Naktī uz svētdienu plkst. 00.45 saņemts izsaukums uz Plotičku ielu Daugavpilī, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāvu dzīvojamā māja 150m2 platībā. Šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 7.35.

Vakar plkst. 21.16 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Krāslavas novada Kaplavas pagastu, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka atklātā teritorijā deg divas šķeldas kaudzes 500m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts plkst. 3.26 un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji divu ēku dūmvados, sveces, lapu kaudze, zaru kaudze, sadzīves mantas, elektrības stabs, palodze, trīs vieglās automašīnas, trīs neapsaimniekotas ēkas, trīs pirtis, dārza māja, dzīvojamā māja un četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar Ādažu novadā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpes izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam vakar Emmas ielā Rīgā ugunsdzēsēji glābēji atbrīvoja tīklā sapinušos kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa