Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 3.novembra plkst. 6.30 līdz 5.novembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 69 izsaukumus, no kuriem 32 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem un 18 maldinājumi.

Svētdien plkst. 15.55 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Dundagas novadu, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja 200m2 platībā. ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 00.48 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 20.14 VUGD saņēma izsaukumu uz Admirāļu ielu Rīgā, kur dega dzīvojamā māja. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka 150m2 platībā deg ēkas jumts un otrais stāvs. Plkst. 23.25 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajās brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siens, sadzīves mantas, elektrības līnijas balsts, sodrēji trīs ēku dūmvados, meža zemsedze, trīs vieglās automašīnas, garāža, celtniecības vagoniņš, divas pirtis, šķūnis, neapsaimniekota ēka un dzīvojamā māja.

Sestdien plkst. 6.39 tika saņemts izsaukums uz Beverīnas novadu, kur cilvēks bija apmaldījies mežā. Ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja apkārtni, cilvēku atrada un nogādāja līdz mājām.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa