Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 23.oktobra plkst. 6.30 līdz 24.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 31 izsaukumu, no kuriem 11 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet trīs no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 18.24 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Viskaļu ielu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu neapsaimniekota ēka 400m2 platībā un blakus esošā divstāvu neapsaimniekota ēka 130m2 platībā, kā arī liesmas apdraud citas blakus esošās ēkas. Pēc gandrīz piecu stundu darba, plkst. 23.05 ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās nodzēst šo paaugstinātās bīstamības ugunsgrēku.

Plkst. 21.27 saņemts izsaukums uz Kocēnu novadu, kur deg dārza māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 20m2 platībā deg dārza māja. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 23.30 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koks, elektrības stabs, virtuves griesti, tvaika nosūcējs un ventilācijas šahta, gāzes plīts, saimniecības ēka, pirts siena un griesti, sodrēji divu ēku dūmvados un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa