Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22.oktobra plkst. 6.30 līdz 23.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 42 izsaukumus, no kuriem 16 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 20 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 20.00 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Stopiņu novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg divas kopā sabūvētas vienstāvu koka dzīvojamās mājas 180m2 platībā. Ugunsdzēsējiem glābējiem veiksmīgi izdevās no uguns izplatības nosargāt blakus esošās mājas un tieši pusnaktī šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Šorīt plkst. 6.08 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Kokneses novada Kokneses pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies kūtī. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg zirgu stallis. Šobrīd notiek šī paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbi un plašāka informācija par degšanas platībām būs zināma pēc ugunsgrēka lokalizācijas.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, koks, kūdra, dūmu svece, siena ruļļi traktora piekabē, grīda neapsaimniekotā ēkā, saimniecības ēka un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Lāčplēša ielā Dobelē un Tukuma novada Tumes pagastā no kokiem nocēla kaķus.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa