Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16.oktobra plkst. 6.30 līdz 17.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 52 izsaukumus, no kuriem 26 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 17 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 17.39 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzdzīvokļu māju Rīgā, kur bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka kādā no dzīvokļiem dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01m2 platībā. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās un no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Plkst. 20.26 saņemts izsaukums uz daudzstāvu māju Rīgā, kur ugunsgrēks izcēlies kādā no dzīvokļiem. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no dzīvokļiem deg sadzīves mantas 2m2 platībā. Mēģinot nodzēst ugunsgrēku saviem spēkiem, ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 20.45 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, kūdra, koks, lapu kaudze, krūmi, skaidas, meža zemsedze, sodrēji ēkas dūmvadā, sadzīves mantas, elektrības vadi, mikroautobuss, ekskavators, grīda, durvis, ārsiena, loga rāmis un mēbeles, šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji Nīcas novada Otaņķu pagastā no ūdenstilpes izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, vakar ugunsdzēsēji glābēji Mežrozīšu ielā Rīgā izcēla akā iekritušu suni un nodeva saimniekam.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa