Jaunumi

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 13.oktobra plkst. 6.30 līdz 15.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 90 izsaukumus – 46 uz ugunsgrēku dzēšanu un 27 uz glābšanas darbiem, bet 17 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Svētdien plkst. 5.13 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Vecumnieku novada Vecumnieku pagastu, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, ugunsgrēks bija izcēlies zirgu stallī. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu mūra ēka, kas pilna ar sienu 560m2 platībā un zirgi atradās citā ēkā, kurai apdraudējuma nebija. No degošās ēkas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja smago automašīnu. Plkst. 21.34 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, sausā zāle, zaru kaudze, lapu kaudze, salmu kaudze, koka dobums, kūdra, siena ruļļi, meža zemsedze, elektrības rozete, elektrības instalācija, veļas mašīna, solārijs un sadzīves mantas, četras vieglās automašīnas, kurtuves siena, lapene, divas siltumnīcas, šķūnis, četras neapsaimniekotas ēkas, dzīvojamās mājas istaba, dārza māja, vienstāvu dzīvojamā māja un trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.  

Svētdien ap plkst. 19.30 saņemts izsaukums uz Priekuļu novada Liepas pagastu, kur mežā bija apmaldījušies divi cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji cilvēkus atrada un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Amatas ielā Jūrmalā un Jaunpiebalgas novada Zosēnu pagastā no kokiem nocēla kaķus.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa