Jaunumi

Šodien, 10.oktobrī, Salacgrīvas ostā notiks projekta "Drošība piekrastē un jūras teritorijā Latvijā un Igaunijā" (SAFE SEA, ESTLAT18) praktiskās mācības, kurās piedalīsies nodarbinātie no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) un Igaunijas glābšanas pārvaldes.

Mācībās tiks inscenēta situācija, ka noticis ceļu satiksmes negadījums uz tilta pār Salacas upi, kur avarējusi kravas automašīna un degvielas vedēja automašīna un liela daļa dīzeļdegvielas ieplūst upē. Jūras piesārņojuma risks ir liels, jo Salacas upe ieplūst Rīgas jūras līcī. Notikuma vietā VUGD mēģina izveidot norobežojošu līniju pāri upei, tomēr resursi ir ierobežoti, tāpēc palīdzībai tiek piesaistīts Igaunijas glābšanas pārvalde.

Mācību mērķis ir pārbaudīt VUGD un Igaunijas glābšanas pārvaldes sadarbības spējas, kā arī projektā iegādāto aprīkojumu – laivas ar dzinēju un piekabēm, virves, ūdenslīdēju tērpus, ugunsdzēsēju glābēju tērpus un glābšanas vestes. 

Mācību ietvaros operatīvie transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot uz ielām pārvietojoties operatīvo tehniku ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem.

Projekts ”Drošība piekrastē un jūras teritorijā Latvijā un Igaunijā” tiek īstenots ar Interreg V Igaunijas – Latvijas programmas atbalstu un tā kopējais finansējums sastāda 547 815, 20 EUR, no kuriem ERAF līdzfinansējums ir 465 642,92 EUR.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa