Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 3.oktobra plkst. 6.30 līdz 4.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 102 izsaukumus, no kuriem deviņi bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 86 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Saistībā ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem, ugunsdzēsēji glābēji vakarnakt saņēma vairāk nekā 80 izsaukumus. Lielākā daļa izsaukumu bija saistīti ar to, ka koki nolūzuši pār ceļa braucamajām daļām, bet bija arī vairāki izsaukumi par to, ka koki nokrituši uz dzīvojamām mājā, automašīnām vai elektrības līnijām. Lielākoties visi izsaukumi tika saņemti tieši Rīgā un pierīgā.

VUGD atgādina, ja stiprais vējš radījis postījumus, kas apdraud cilvēku veselību un dzīvību, komunikācijas vai sabiedriskā transporta kustību, nekavējoties zvaniet uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, logu rokturi, loga rāmis, ūdens sūknis, divas vieglās automašīnas, sodrēji divu ēku dūmvados un vienā gadījumā bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji Saulkrastu novadā no upes izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa