Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1.oktobra plkst. 6.30 līdz 2.oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 37 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu un 11 uz glābšanas darbiem, bet 11 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 8.42 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Mauru ceļu Ventspilī, kur deg atkritumi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg atkritumi 150m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 17.12.

Plkst. 13.02 saņemts izsaukums uz Olaines novada Olaines pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu dzīvojamās mājas jumts 170m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 17.17.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, lapu kaudze, niedres, divas vieglās automašīnas, mikroautobuss, dzīvojamās mājas jumta konstrukcijas, loga siltumizolācija, sodrēji ēkas dūmvadā un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušam dzīvniekam, vakar ugunsdzēsēji glābēji Ikšķilē atbrīvoja ūdeni esošu suni, kura kāja bija ieķērusies lamatās.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa