Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19.septembra plkst. 6.30 līdz 20.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 43 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu un 12 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, koku saknes, kūdra, sausā zāle, meža zemsedze, dēļu kaudze un logs, elektrības vadi, sadzīves mantas, četras vieglās automašīnas, piekabe, kemperis, divi mikroautobusi, kravas automašīna, dārza māja un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens. Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Bauskas novada Codes pagastā, kur 3 hektāru platībā dega sausā zāle. Izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst. 13.54, bet plkst. 14.59 ugunsgrēks likvidēts.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Stopiņu novada Upeslejās izcēla upē iekritušu suni, Atmodas bulvārī Liepājā atbrīvoja kaiju, kas sapinusies zvejnieku tīklā, Vīlandes ielā Rīgā no ceturtā stāva palodzes  nocēla kaķi, bet Augusta Deglavas ielā Rīgā atbrīvoja ventilācijas šahtā iekritušu putnu.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa