Jaunumi

Aizvadītajās diennaktīs, laika posmā no šī gada 15.septembra plkst. 6.30 līdz 17.septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 110 izsaukumus – 54 uz ugunsgrēku dzēšanu un 34 uz glābšanas darbiem, bet 22 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Vakar plkst. 12.10 saņemts izsaukums uz kādu daudzdzīvokļu māju Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienā no dzīvokļiem. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka 18m2 platībā deg dzīvoklis. Ugunsdzēsēji glābēji no degošā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis. Līdztekus ar glābšana masku palīdzību no ēkas augšējiem stāviem izglāba vēl trīs cilvēkus, no kuriem divi bija cietuši. Visi trīs cietušie nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. No citiem dzīvokļiem evakuēti vēl 13 cilvēki un suns. Plkst. 14.02 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 15.06 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Gustava Zemgala gatvi Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies noliktavā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg trīsstāvu noliktavas jumts 1500m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās četri cilvēki. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts šorīt plkst. 6.47.

Plkst. 15.15 VUGD saņēma izsaukumu uz Krustpils novada Mežāres pagastu, kur deg atkritumi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg sadzīves atkritumi 400m2 platībā. Plkst. 22.22 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Plkst. 19.45 saņemts izsaukums uz kādu divstāvu dzīvojamo māju Rīgā, kur bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no dzīvokļiem deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 1m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās telpas izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva NMPD mediķiem. Plkst. 20.17 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 20.33 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz kādu daudzdzīvokļu māju Jelgavā, kur bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka vienā no dzīvokļiem deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,2m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un nodeva NMPD mediķiem. Plkst. 21.00 ugunsgrēks likvidēts.

Plkst. 23.56 saņemts izsaukums uz Madonas ielu Jēkabpilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāvu ķieģeļu saimniecības ēka 300m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts plkst. 2.58 un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, riepas, koks, krūmi, sausā zāle, lapu kaudze, siena ruļļi, skaidas, šķelda, meža zemsedze, sadzīves mantas, motorollers, piecas vieglās automašīnas, katlu māja, šķūnis, divas vasarnīcas, pirts, dārza māja un trīs gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji 11.novembra krastmalā Rīgā no ūdenstilpes izcēla noslīkušu cilvēku, kuru nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, ugunsdzēsēji glābēji Jaunciema 8.šķērslīnijā Rīgā un Nākotnes ielā Gulbenē no kokiem nocēla kaķus, bet Austuves ielā Rīgā no akas izcēla tajā iekritušu suni.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa