Jaunumi

Šodien, 11.septembrī, plkst. 11.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) rīko ugunsdzēsības taktiskās mācības kokapstrādes uzņēmumā SIA “Jeld-WEN” Rūpniecības ielā, Aizkrauklē.

Mācībās tiks inscenēta situācija, ka uzņēmuma ražošanas ceha gatavās produkcijas novietnē ir notikusi aizdegšanās un produkcija deg 120m2 platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotajām telpām izglābj vienu darbinieku, kuru nodod Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta un veic ugunsgrēka dzēšanas darbus.   

Mācībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no VUGD un uzņēmuma SIA “Jeld-WEN”. Mācību mērķis ir pārbaudīt ugunsdzēsēju glābēju iegūtās iemaņas, trenēt, veikt un vadīt ugunsgrēku dzēšanu un glābšanas darbus ražošanas objektos.

Mācību ietvaros operatīvie transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot uz ielām pārvietojoties operatīvo tehniku ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, un redzot dūmus, jo mācību ietvaros tiks izmantoti degšanas faktoru imitācijas līdzekļi jeb dūmu ģenerators. VUGD jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par operatīvo transportlīdzekļu un sirēnu radītajiem skaņas signāliem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa