Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29.augusta plkst. 6.30 līdz 30.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 37 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu un 22 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvadā, sausā zāle, pirts, dārza māja, šķūnis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Ap plkst. 13.00 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ķeguma novada Tomes pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Izmantojot automašīnas skaņas un gaismas signālus, cilvēkam tika norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Pils ielā Ķegumā no bedres izcēla tajā iekritušu suni un nodeva saimniekam, Senlejas ielā Daugavpilī notvēra čūsku, kas atradās dzīvojamās mājas pagalmā un palaida brīvībā mežā, Kandavas ielā Rīgā un Nākotnes ielā Saldū atbrīvoja automašīnu motora pārsegos ielīdušus kaķus, Čiekuru ielā Daugavpilī atbrīvoja makšķeres tīklā sapinušos putnu, Talsu šosejā Jūrmalā izcēla bedrē iekritušu kaķi, bet Ata Kronvalda ielā Cēsīs izcēla mājas pagrabā iekritušu suni.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa