Jaunumi

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 25.augusta plkst. 6.30 līdz 27.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 104 izsaukumus – 31 uz ugunsgrēku dzēšanu un 48 uz glābšanas darbiem, bet 25 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien plkst. 13.12 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Rundāles novada Viesturu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāvu dzīvojamās mājas jumts 90m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 16.51.

Plkst. 19.25 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspili, kur vienstāvu neapsaimniekotā ēkā ar atklātu liesmu dega sadzīves mantas un koka konstrukcijas 15m2 platībā. No ēkas tika izglābts viens cilvēks un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 20.06 ugunsgrēks tika likvidēts.

 Plkst. 23.14 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama deguma smaka. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,01m2 platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izvests cilvēks, kurš bija cietis ugunsgrēkā, un tika nodots NMPD darbiniekiem. Plkst. 23.28 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien plkst. 18.42 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Graudu ielu Kuldīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies ražošanas objektā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkā deg tvaika katls 4m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās 20 cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Plkst. 19.39 ugunsgrēks likvidēts.

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sodrēji ēkas dūmvada, zaru kaudze, sadzīves mantas, vieglā automašīna, laivu būdas ārsiena, neapsaimniekotas ēkas piebūves siena, dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums, šķūņa siena un malka, dzīvojamais vagons, garāža, dārza māja, un divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Sestdien pēcpusdienā tika saņemts izsaukums uz Varakļānu novada Murmastienes pagastu, kur mežā bija apmaldījušies divi cilvēki. Izmantojot automašīnas skaņas signālu, cilvēkiem tika norādīts virziens izkļūšanai no meža.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, sestdien 18.novembra ielā Ludzā ugunsdzēsēji glābēji notvēra veikalā ielīdušu čūsku un palaida brīvībā, Gaujas ielā Mārupē atbrīvoja zibensnovedējā iesprūdušu vārnu, Parādes ielā Daugavpilī atbrīvoja žogā iesprūdušu ezi, Amatas ielā Jūrmalā un Artilērijas ielā Rīgā no kokiem nocēla kaķus, bet Čiekuru ielā Daugavpilī atbrīvoja zvejnieku tīklā sapinušos gulbi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa