Jaunumi

Šodien, 23.augustā, plkst. 11.00 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) piedalīsies SIA “VARS” rīkotajās vietējā līmeņa praktiskajās civilās aizsardzības mācībās Dzintaru ielā 66, Ventspilī.

Mācībās tiks inscenēta situācija, ka tehnoloģiskajā procesā, veicot rezervuāra uzpildīšanas darbus, ir plīsis cauruļvads, kā rezultātā notikusi akrilskābes nitrila noplūde, kurā cietuši divi cilvēki.

Mācībās piedalīsies amatpersonas un nodarbinātie no VUGD, Valsts vides dienesta, pašvaldības policijas, Valsts policijas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, SIA “VK Terminal Services”, SIA “Ventspils nafta termināls”, A/S “Ventbunkers” . Mācību mērķis ir pārbaudīt civilās aizsardzības plānā noteikto kārtību, kā arī pārbaudīt sadarbību starp iesaistītajām institūcijām.

Mācību ietvaros operatīvie transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, tāpēc aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot uz ielām pārvietojoties operatīvo tehniku ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, un redzot dūmus, jo mācību ietvaros tiks izmantoti avārijas bīstamo faktoru imitācijas līdzekļi jeb dūmu sveces. Mācību organizatori jau iepriekš atvainojas iedzīvotājiem par mācību laikā radītajām neērtībām – ceļu satiksmes pārvirzīšanu ārpus iespējamās riska zonas, atsevišķu ceļa posmu slēgšanu uzņēmuma tuvumā, kā arī operatīvo transportlīdzekļu un sirēnu radītajiem skaņas signāliem.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa