Jaunumi

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22.augusta plkst. 6.30 līdz 23.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma 41 izsaukumu – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu un 16 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 16.28 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Gulbenes novada Druvienas pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies pirtī. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg pirts, saimniecības ēka un sausā zāle 620m2 platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 21.05.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sausā zāle, siena ruļļi, mežs, labības lauks, elektrības vadi, soliņš, autobusa pietura, trīs vieglās automašīnas, dzīvojamās mājas starpsiena, trīs šķūņi un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Ceļinieku ielā Balvos notvēra no ligzdas izkritušu ievainotu stārķu mazuli, bet Celtnieku ielā Tukumā atbrīvoja dzīvoklī aiz radiatora iesprūdušu kaķi.

Sagatavoja: Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļa